Nimi

Kimmo Ojaniemi

Syntymävuosi

1957

Koulutus

Turun taideyhdistyksen piirustuskoulu

Ammattinimike

Kuvataiteilija

Asunut ateljeetalossa vuosina

1992-2017

Lisätietoa

kimmo.2 (at) ojaniemi.com

KotisivutInstagramTaidekauppa TaikoKuvataiteilijamatrikkeli

Millaisia työhuoneita sinulla on ollut urasi aika

Turussa Kirkkotiellä nyttemmin moottoritien alta puretussa 1700- ja 1800-luvuilla rakennetussa tiilitalossa. Huoneisto kerrostalon alta puretussa puutalossa Puutarhakadulla. Soppi Barkerin tehtaalla. Teollisuustilaa entisen suurteurastamon henkilöstötiloissa Juhana Herttuan puistokadulla.
Residenssihuoneita Roomassa, Firenzessä ja Pariisissa.

Mitä työskentely ja asuminen Parrantiellä on sinulle merkinnyt

Ateljeetalossa oli kotini, jota yhä ikävöin, niin kuin työhuonettanikin, jossa valmistin satoja teoksia kymmeniin näyttelyihini. Iso ateljee oli tilana kaunis mutta epäkäytännöllinen, sen jotkut rakenneratkaisut suorastaan haittasivat työskentelyä. Vasta vuosituhannen toisella kymmenellä satuin tulemaan työssäni vaiheeseen, jossa saatoin kunnolla hyödyntää tilan keskeistä ominaisuutta, korkeutta, silloin olin erittäin tyytyväinen ja inspiroitunut. Sitten se otettiin pois.

Miten koit muuton?

Muutto teki valtavan loven taiteilijauraani. Muutto keskeytti keskeneräisiä projekteja, joita en ole voinut jatkaa. Viimeinen hallitus teki vääriä ja tahallisen tai tahattoman ilkeämielisiä ratkaisuja. Koko prosessi oli erittäin turhauttava ja surullinen koska tilassa olisi voinut asua tai ainakin työskennellä ja varastoida teoksia vielä vuosia.