Nimi

Laura Miettinen

Syntymävuosi

1968

Koulutus

Kuvataiteilija AMK,Turun ammattikorkeakoulu;
Turun piirustuskoulu

Ammattinimike

Kuvataiteilija / taidegraafikko

Asunut ateljeetalossa vuosina

2003 - 2017

Lisätietoa

laura.miet (at) gmail.com

KotisivutKuvataiteilijamatrikkeli

Millaisia työhuoneita sinulla on ollut urasi aika

Minulla on ollut aina asunnon ulkopuolinen työhuone sotkuhommia varten.”Pikkupuolen” Ateljeeasunnossa oli vain yksi tila, joten se rajoitti pöllyävien, sotkevien ja haisevien töiden tekemistä.

Mitä työskentely ja asuminen Parrantiellä on sinulle merkinnyt

Parrantielle pääseminen aikanaan merkitsi paljon. Taloudellisesti se mahdollisti niin paljon enemmän panostusta taidetyöhön. Mutta arkkitehtoninen elämys meni senkin edelle. Kattokorkeus tuntui antavan ajatukselle tilaa ja voimaa. Turhaan ei ole taiteilijat haikailleet korkeisiin tiloihin kautta aikain. 

Miten koit muuton?

Muuttohan oli tietenkin yksi painajainen. Yhtäkkiä vaan piti lähteä ja hakea uusi kämppä markkinoilta. Välttämättömät kamat kasaan ja uuteen osoitteeseen. Sitten alkoi hidas loppujen kamojen siirto kaatikselle/työhuoneelle / myyntiin/uuteen kotiin. Vuoden verran kesti, ettei oikeastaan mitään muuta tehnyt. Autottomalle siinä oli omat haasteensa. Loppuhommat entisessä ateljeeasunnossa piti tehdä ilman sähköä. Roskiksia ei tyhjennetty tarpeeksi usein, joten roskakasoissa työskentely tiivistää tunnelmat. Apeaa ja raskasta. Äidin istuttama ”sinikka” ja piippuköynnös saivat uudet kodit, mutta mikään ei ole ollut surullisempi näky kuin entisen pihani rauniot.